Jdi na obsah Jdi na menu
 


Caprica

Caprica


Caprica je spin-off nové Battlestar Galacticy a odehrává se 58 let před "Pádem 12 kolonií" a zaměřuje se na osudy ředitele společnosti, která vyvine prvního robota s umělou inteligencí - Cylona. Seriál se soustředí na život rodin Graystonových a Adamových (objeví se i mladý William Adama). Svým formátem se podobá spíše než sci-fi, seriálům typu Dallas nebo filmu Americká krása (American Beauty).

Pod seriálem jsou podepsáni oba producenti Battlestar Galacticy Ronald D. Moore i David Eick ale také Remi Aubuchon ("24"). Byla natočena úvodní minisérie a natáčení seriálu začlo v létě 2009.Seriál byl však pro nízskou sledovanost po 18 epizodách předčasně ukončen.

"Dvouhodinový" pilotní díl vyšel na DVD v rozšířené a necenzurované verzi 21. dubna 2009. Na SyFy byl poprvé odvysílán až spolu s první sezónou v roce 2010. V druhé polovině první sezóny seriálu Caprica převzala otěže po Ronu Moorovi, bývalá scénáristka Battlestar Galacticy Jane Espenson. Dalšími členy scénáristického týmu jsou Michael Taylor, John Zinman, Patrick Massett, Kath Lingenfelter, Matt Roberts, Ryan Mottesheard a Drew Z. Greenberg.