Jdi na obsah Jdi na menu
 


Castle na zabití postavy

Postavy a obsazení:

Richard Castle

Castle je šarmantní spisovatel, proslavený svými aférami i extrémně úspěšnými bestsellery. Má dvě exmanželky a sám vychovává patnáctiletou dceru. Ještě se k němu přistěhuje matka, takže má jeho domácnost ke klidnému místu poměrně daleko. Nedávno navíc zabil hlavního hrdinu svých knih a vydavatelka, která je zároveň jeho bývalou ženou, mu šlape na krk. Má napsat další román, jenže inspirace došla. Vše se změní v okamžiku, kdy je přizván k vyšetřování skutečné vraždy a najde svou múzu v detektivovi Kate Beckettové. Všechna ta léta výzkumu vražedných metod a motivace zločinců se vyplatila. Castle má příležitost použít své unikátní znalosti a schopnosti k řešení skutečných zločinů.

Nathan Fillion

Kanadský herec Nathan Fillion si získal srdce fanoušků rolí kapitána Malcolma Reynoldse v kultovním a předčasně zrušeném sci-fi seriálu Firefly a jeho filmovém pokračování Serenity. Chtěl být původně učitelem jako jeho rodiče, pak se však rozhodl pro herectví. Začínal v soap opeře One Life to Live, za kterou byl dokonce nominovaný na cenu Daytime Emmy Award. Objevil se v roli Caleba v Buffy, přemožitelce upírů a na velkém plátně dostal první příležitost v jedné scéně filmu Zachraňte vojína Ryana. Také jej diváci mohli vidět v Zoufalých manželkách a v internetovém muzikálu Dr. Horrible’s Sing-Along Blog, kde dokázal, že umí zpívat. Nathan pomáhal založit organizaci Kids Need to Read, která podporuje dětskou představivost dodáváním dobrých knih do málo zásobených knihoven, protože každé dítě by podle něj mělo mít právo číst kvalitní knihy.


Kate Beckettová

Kate Beckettová je špičková vyšetřovatelka z newyorského policejního oddělení vražd. Vysloužila si pověst specialisty na podivné případy. Ty, co nezapadají do klasických škatulek. Je to mimo jiné důsledek jejích dlouholetých snah o prosazování spravedlnosti. K policii se totiž dala poté, co jí někdo zvraždil blízkou osobu. Tento zločin nebyl nikdy vyřešen. Proto má také unikátní schopnost vcítit se do situace pozůstalých, což rovněž pohání její touhu dopadnout pachatele. Ke spolupráci s Castlem byla donucena a ze začátku ji dost štval. Časem ale dokáže ocenit jeho přínosy. I když ji dohání k šílenství, tvoří spolu skvělý tým.

 

Stana Katicová

Stana se narodila v Kanadě chorvatské matce a srbskému otci, emigrantům z Jugoslávie. Pochopitelně mluví anglicky, ale i chorvatsky, bosensky, srbsky, slovinsky, francouzsky a italsky. Na univerzitě v Torontu se zabývala biologií, mezinárodním právem a překvapivě také modelingem. Setkání s přítelem, který ji obsadil do krátkého nezávislého filmu, rozhodlo, že jejím osudem bude herectví. V televizi jsme ji mohli vidět v seriálech jako JAG, 24 nebo Hrdinové, na plátně se objevila například v bondovce Quantum of Solace a fantasy thrilleru Spirit. V roce 2008 založila vlastní produkční společnost Sine Timore Productions, což latinsky znamená „beze strachu“. Má ráda archeologii, lukostřelbu, astrofyziku, flamenco a je vášnivou čtenářkou.

 


Alexis Castleová

Alexis je Castleova patnáctiletá dcera, která se chová z celé rodiny nejzodpovědněji. Její normalita je možná svérázným projevem rebelství. Většinu dosavadního života s otcem totiž strávila debatami na více než prapodivná témata, například zda dokáže samočisticí plynová trouba zpopelnit tělo. Pilně studuje a je jí mnohem lépe mezi dospělými než mezi vrstevníky. Castle ji vychoval, ale občas není zřejmé, kdo z nich je rodič a kdo dítě.

 

Molly Quinnová

V šesti letech hrála v baletu Louskáček a během základní školy brala lekce u bývalého režiséra a producenta Martina Becka. Po intenzivní průpravě ji pod svá křídla vzala slavná agentura v Los Angeles a teď Molly prožívá svůj sen – hereckou kariéru.

 


Martha Rogersová

Castlova matka a bohémská herečka, která si se životem nedělá těžkou hlavu. Poslední exmanžel ji připravil o všechny úspory, tak se přistěhovala ke Castlovi a vnučce Alexis. Cítí, že je její povinností držet svého syna při zemi. Třeba mu připomenout, že jeho kniha vypadla ze seznamu nejprodávanějších knih, nebo najít špatnou recenzi. Vede velice bohatý společenský život.

 

Susan Sullivanová

Zkušena broadwayská herečka byla pro roli Marthy skvělou volbou. Na kontě má dvojí nominaci na Emmy a Zlatý glóbus, hrála v seriálech Dharma a Greg, Falcon Crest a ve filmech, jako byl například snímek Svatba mého nejlepšího přítele.

 


 

Javier Esposito

Pracuje v týmu oddělení vražd. Vždycky má na jazyku nějakou jízlivou poznámku a baví ho, jak Castle provokuje Beckettovou. S Ryanem jsou přátelé, i když se ustavičně hádají o zcela bezvýznamných záležitostech.

 

 

Jon Huertas

Jon není jenom herec, má za sebou i osmiletou službu u amerického vojenského letectva, a dokonce se účastnil operace Pouštní bouře. Hrál v mnoha seriálech, zpívá a skládá vlastní hudbu.

 


 

Kevin Ryan

S Espositem pracuje v týmu Beckettové. Oba ji rádi popichují, ale vždycky s ní drží a chrání ji.

 

Seamus Dever

S herectvím začal už v šesti letech, hrál hodně v divadle a divadelní herectví posléze i vystudoval. V televizi byl úspěšný v rolích lékařů v seriálech Army Wives a General Hospital. Žije s ženou Julianou v Los Angeles.