Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stargate Universe postavy

Nicholas Rush Dr. Nicholas Rush -

 

Robert Carlyle

 „Brilantní machiavelistický vědec na lodi,“ kterého producent Mallozzi poprvé zmínil ve svém blogu v půlce listopadu 2008 pod jménem Dr. David Rush. Posádka lodi věří, že Rush přichází o rozum, ale Rush dělá všechno z určitého důvodu. Carlyle vysvětlil v rozhovoru, že po smrti své ženy je Rush poháněný možností prozkoumávat vesmír. Mallozi v polovině prosince 2008 upřesnil zprávy o postavách s tím, že Rush „není vůdcem neplánované expedice. Tato čest připadá plukovníkovi Everettovi Youngovi. Prozatím. Ale věci se můžou změnit na palubě lodi, která je obsluhována různorodou skupinou lidí, z nichž má každý různý plán…“ V původních návrzích postav nebyl Rush zahrnut, i když byl potvrzenou hlavní postavou. Wrigt a Cooper měli v úmyslu, aby byla postava Nicholase Rushe velmi odlišná od předchozích postav světa Hvězdné brány, „někdo, kdo není hrdina ani padouch, ale spíše složitá postava se svými mnoha chybami.“ Rok předtím než byl obsazen, chtěl skotský herec Robert Carlyle zkusit něco nového ve své kariéře a oslovil televizní společnosti v Los Angeles. Nabídli mu několik rolí, ale nejvíce se mu zamlouval seriál Stargate Universe, protože „najednou se ve vesmíru otevíralo drama, v minulosti je to něco, co lehce žánru chybělo.“ Byl si vědom úspěchu Stargate a viděl „celkem dost epizod SG-1 a spoustu epizod Atlantis.“ Carlyle příjmul nabídku díky přístup Wrighta a Coopera k dramatu a díky smeru seriálu, a je „více než připraven“ hrát tuto postavu možná i několik let. Carlyle si pro roli nechává svůj skotský přízvuk.


Everett Young

Col. Everett Young - 

Justin Louis



V původní návrhu postavy popsán jako „pohledný, schopný, bývalý vůdce SG týmu,“ který je ve svých čtyřiceti letech plukovníkem. Je „jako Jack O'Neill před deseti lety,“ ale má ostřejší hrany. Na začátku Stargate Universe byl dva roky ženatý a je dočasný velitel tajné základny na jiné planetě. Young je na lodi Rushův nepřítel.

 


Matthew Scott

1st Lt. Mathew Scott - 

Brian J. Smith



26 let starý kvalifikovaný a dobře trénovaný letec a mladší člen SGC s hodností nadporučíka. Je „mentálně nepřipravený na naléhavost situace“ na palubě lodi. V úvodních castinzích se jmenoval Jared Nash. Předtím než byl odsazen do této role, Brian J. Smith rok a půl pracoval jako divadelní herec v New Yorku a viděl několik epizod Hvězdné brány. Svoji zkoušku na roli v Stargate Universe si natočil a byl pozván na kamerovou zkoušku do Los Angeles. Pár dnu po zkoušce obdržel zprávu, že byl obsazen do role. Na roli se připravoval vojenským výzkumem. Předtím než byl obsazen, neviděl mnoho televizních epizod Stargate, ale poté dohonil velkou část epizod SG-1.


Chloe Armstrong Chloe Armstrong -

Elyse Levesque



Je „úžasná a sexy“ dcera amerického senátora stará 23 let. Její postava prochází zkouškami po tragické smrti svého otce a zoufalými okolnosti, které vládnou na vesmirné lodi, kde je posádka v podstatě uvězněna. Její otec (hraje Christopher McDonald) měl politický dohled nad projektem Hvězdné brány, jehož cílem bylo vytočit devátý zámek. Předtím než se producent dohodli na finálním jméně, tak se postava jmenovala Chloe Carpenter a Chloe Walker. Její „skvěle odlišný konkurz“ přesvědčil producenty, aby ji obsadili, protože předvedla „strhující rozsah ve dvou rozlišných a náročných scénách.“


Eli Wallace Elli Wallace -

David Blue



V prvotních castingových dokumentech nazýván Eli Hitchcock. Eli Wallace je „absolutní flákač“ a „naprostý génius“ v matematice, počítačích a dalších oborech. Je to sociální vyvrženec s „jízlivým smyslem pro humor“ a postrádá důvěru ve svou inteligenci. Rozpis postavy ho přirovnává k postavě Matta Damona ve filmu Good Will s trochou postavy Jacka Blacka. Bude hlavním zdrojem žertovných kousků v seriálu. David Blue, fanoušek sci-fi seriálů, viděl všechny epizody SG-1 a Atlantis.

 


Tamara Johansen 1st Lt. Tamara Johansen -

Alaina Huffman



V prvotních castingových dokumentech nazývána Tamara Jon. Je to SGC zdravotnice a má zkušenosti na misích, které se odehrály na jiných planetách a její hodnost je nadporučík. Přátelé jí říkají „TJ.“ Po smrti doktora základny Icarus v pilotní episodě „Air “ (vzduch), je to osoba s nejvíce zdravotnickými zkušenostmi na palubě Destiny. Je ze skromného prostředí, ale je „krásná, houževnatá, chytrá a schopná,“ ale také má tajnou minulost s dalším členem nové posádky Destiny. Na začátku seriálu je ohromena nedostatkem zdravotnických znalostí, zkušeností, léků a zásob na palubě lodi. Mallozzi považoval kamerové zkoušky Alainy Huffman v prosince 2008, „za tak dobré, že bychom museli být blázni, abychom ji neobsadili.“


Ronald Greer Ronald Greer -

Jamil Walker Smith



V prvotních castingových dokumentech pojmenován Ron „Psycho“ Stasiak. Ronald Greer je „velký, silný, tichý“ příslušník námořní pěchoty s tajemnou minulostí a který nad sebou nemá kontrolu v nebojových situacích. Má hodnost vrchního rotmistra. Rozpis postavy ho přirovnává k postavě „Hoot,“ kterou ve filmu Černý jestřáb sestřelen hraje Eric Bana.

 


Camile Wray Camile Wray -

Ming-Na



Camile Wrayová je první otevřeně neheterosexuální postava ve světě Hvězdné brány. Je zástupce IOA na lodi Destiny a podporuje vedení civilisty. Ming-Na byla v prvních dvou epizodách připočítávána k pravidelným postavám, ale poté byla přesunuta k podpůrným postavám. Od epizody „Justice“ (Spravdelnost) je znovu pravidelnou postavou.