Jdi na obsah Jdi na menu
 


Námořní vyšetřovací služba L. A. postavy

Postavy a obsazení:


gG. Callen (hraje Chris O´Donnell)

Vedoucí agent oddělení pro zvláštní úkoly. Nechává se oslovovat G, tedy „dží“, což není žádná cool zkrácenina – své křestní jméno totiž nezná. Vyrůstal v pěstounské péči, konkrétně ve 37 různých rodinách. Jeho rekordem jsou tři měsíce, po které vydržel v jedné rodině ve 14 letech. Umí mluvit mnoha jazyky a vydávat se za kohokoli. V průběhu seriálu zjišťuje podrobnosti o svém původu. Často se špičkuje se Samem.

 

Chris O´Donnell

Na začátku kariéry hrál role milých mladíků, jejichž ideály byly konfrontovány s tvrdou realitou. Po nominaci na Zlatý glóbus v roce 1992 za roli studenta Charlieho Simmse (Vůně ženy) se začal objevovat v čím dál proslulejších filmech: Tři mušketýři, Batman navždy, Batman a Robin, Láska a válka, Vertical Limit a dalších.

 


Sam Hanna (hraje LL Cool J)

Bývalý příslušník speciální jednotky námořnictva zvané Navy SEAL, podle jejíhož kodexu stále žije. Na misích v Iráku a Afghánistánu se naučil arabsky, což se často hodí. Má velmi vyvinutý smysl pro čest a slabost pro mladé chlapce z nebezpečných čtvrtí. Pravděpodobně proto, že sám v podobném prostředí vyrostl. Parťák a blízký přítel agenta Callena.

 

LL Cool J

Přezdívka LL Cool J je zkratkou, která znamená: Ladies Love Cool James. Jeho původní jméno James Todd Smith zná už jen málokdo. LL Cool J je kromě herectví znám také jako rapper. Díky svému hudebnímu zaměření se poprvé objevil ve filmové roli. Od té doby hrál už v několika snímcích, např. S.W.A.T. a Vítězové a poražení. Pro televizi připravil svůj sitcom In the House a diváci jej mohli spatřit také v epizodní roli sitcomu Studio 30 Rock.

 


Kensi Blyeová (hraje Daniela Ruahová)

Začínající agentka, která pochází z mariňácké rodiny. Mluví portugalsky a španělsky a dokáže číst ze rtů. Její nejoblíbenější film je Titanic, na který se šla podívat s přáteli, právě když jí vraždili otce. Byl znetvořený k nepoznání, identifikovali ho až podle zubařských záznamů.

 

Daniela Ruahová

Herečka Daniela Ruahová (celým jménem Daniela Sofia Korn Ruahová) má nejen portugalský, ale také židovský původ. Když jí bylo pět, rodiče se z USA vrátili do Portugalska, kde se mladá Daniela začala objevovat v  televizních roličkách. Umí nejen portugalsky, ale také španělsky a pochopitelně anglicky – i díky svým studiím v Londýně.

 


Nate Getz (hraje Peter Cambor)

Terénní psycholog, který za pochodu analyzuje chování účastníků akce. Také sleduje a pomáhá s výslechy, vytváří profily zločinců. Má smysl pro ironii a sarkasmus, hraje na banjo a harmoniku. Rozkazy Hetty Langeové jsou pro něj svaté. Tajně zvažuje svou touhu stát se agentem.

 

Peter Cambor

Před seriálem Námořní vyšetřovací služba se objevil ve výraznějších rolích v sitcomu společnosti ABC Notes from the Underbelly a ve filmech Up to the Roof  a The J2 Project.

 

 

 


 Henrietta „Hetty“ Langeová (hraje Linda Huntová)

Velí všem operacím týmu a rozděluje peníze, doklady, auta a oblečení pro práci v utajení. (Podobně jako Q v Jamesi Bondovi.) Ačkoli je malého vzrůstu, ostatní ji přinejmenším respektují, pokud se jí rovnou nebojí. Má za sebou dlouhá léta práce s agenty a řadu z nich zná velmi důvěrně. Styky má i s hollywoodskými hvězdami. Je velká fanynka Lady Gaga. Nápadně se podobá postavičce paní Hogensonové z Úžasňákových.

 

Linda Huntová

Je nejen televizní, ale také divadelní a filmovou herečkou. Zazářila vedle Mela Gibsona a Sigourney Weaver ve filmu The Year of Living Dangerously ve vedlejší roli čínsko-australského kameramana trpasličího vzrůstu. V roce 1982 za ni získala Oscara. Ale i její divadelní role jsou často nominovány na ceny Obie a Toni. Mnozí znají její hlas, který úspěšně propůjčuje kresleným postavičkám v nejrůznějších animovaných filmech.