Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pravá krev postavy

Sookie Stackhousová - Anna Paquinová

Anna PaquinováNa první pohled obyčejná servírka v zapadlém americkém motorestu. Zdání klame, Sookie byla obdařena telepatickými schopnostmi, které spolu s upírem Billem obrátili její život vzhůru nohama. Starosti jí přidělává roztržitý bratr Jason, který jde doslova z maléru do maléru.

Bill Compton - Stephen Moyer

Stephen MoyerUpír Bill Compton, jedna z ústředních postav seriálu Pravá krev, bezmezně miluje Sookie. Své upírské sklony se snaží, aby neohrozil Sookie, držet na uzdě, což častokrát není úplně nejjednodušší. Právě láska k Sookie Billovi komplikuje komunikaci s ostatními upíry, kteří k lidským bytostem chovají spíše nenávist, pohrdají jimi.

Eric Northam - Alexandr Skarsgard

Alexandr SkarsgardEric je velice starý a silný upír. Zároveň, coby upírský šerif, spravuje oblast městečka Bon Temps, které je dějištěm seriálu. Ericovou zásadou je pokusit se co nejvíce eliminovat střety lidí a upírů. Neustále se snaží pro sebe získat Sookie, což jej několikrát postaví proti Billovi.

Jason Stackhouse - Ryan Kwanten

Ryan KwantenSukničkář a tak trochu prosťáček Jason je doslova magnetem na problémy, ze kterých jej většinou dostává jeho sestra Sookie. V první sérii se dokonce zapletl do vraždy a ani v následujících dílech není o Jasonovi patálie nouze.

Tara Thortonová - Rutina Wesleyová

Rutina WesleyováBystrou, chytrou, ale také paradoxně hodně zranitelnou Taru čeká v druhé sérii Pravé krve řada zlomových okamžiků, které ji mnohdy doženou k ukvapeným rozhodnutím. Navíc ji stále trápí její matka, která holduje alkoholu. Nějakou dobu měla Tara poměr s majitelem baru v Bon Temps, Samem.

Sam Merlote - Sam Trammell 

Sam TrammelMajitel baru Merlote's a tajný ctitel Sookie. Nikdo neví, odkud pochází. Sam má řadu tajemství, která čekají na odhalení. Pro ostatní je Sam Merlote podivín, občas umí být také dosti výbušný.

Jessica Hambyová - Deborah Ann Wollová

Deborah Ann WollováPubertální a vznětlivá Jessica působí v ději Pravé krve jako jakýsi humorný element. Pochází ze slušné rodiny, na upírku ji přeměnil Bill, který se o ni musí starat, což mu mnohdy činí velké potíže. Jessica prožívá románek s Hoytem. Jejich vztah však čeká v druhé sérii několik těžkých chvil, způsobených hlavně Hoytovou matkou.

Hoyt Fortenberry - Jim Parrack

Jim ParrackSpolu s Jasonem pracuje u silničářů v Bon Temps. Milý, pozorný a tolerantní Hoyt stále žije se svou matkou, což mu značně komplikuje společenský život, zejména pak vztah s Jessicou.