Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sex ve městě postavy

Postavy obsazení:

Carrie Bradshawová

(hraje Sarah Jessica Parkerová)
Je hlavní vypravěčkou, protože děj sleduje tok jejích myšlenek, když píše týdenní sloupek Sex ve městě pro fiktivní noviny New York Star. Proslavila se unikátním módním stylem, zejména botami od návrháře Manolo Blahnika. Má snad 100 párů a za každý další je ochotná utratit velké peníze. Jak přiznává, raději si koupí časopis Vogue než večeři. Carrie je otevřená novým možnostem a hledá lásku. Ráda by si u toho ale užila trochu zábavy. Nezávislost jí přináší okamžiky štěstí i osamělosti, s čímž se většina žen dokáže ztotožnit. Ačkoli prožila několik dlouhodobých vztahů, celým příběhem prolíná její komplikovaná aféra s panem Božským, kterého nemůže dostat z hlavy.

Sarah Jessica Parkerová
Za roli Carrie získala čtyři Zlaté glóby, dvě ceny Emmy a tři Ceny herecké asociace.
 Od roku 1984 do roku 1991 žila s hercem Robertem Downeym jr. Problémem však byla jeho drogová závislost. V roce 1997 se vdala za herce Matthewa Brodericka a v roce 2002 se jim narodil syn James Wilkie. V roce 2009 jim náhradní matka porodila ještě dvojčata. Čas s rodinou tráví střídavě v New Yorku a irské vesnici Kincal v hrabství Donegal, kde Matthew prožil dětství. Sarah Jessica je aktivní v humanitárních organizacích, je reprezentantkou UNICEF a jako ambasadorka působila například v Libérii.  


Samantha Jonesová

(hraje Kim Cattrallová)
Nejstarší a sexuálně nejsebevědomější žena ze čtveřice. Pracuje ve veřejných vztazích, je sebejistá, silná a říká, co si myslí. I když dokáže být nepříjemně upřímná a drsná, přítelkyním je věrná až za hrob. V sexu je ochotná alespoň jednou vyzkoušet cokoli. Věří, že má stovky spřízněných duší. Požaduje, aby sexuální partneři zmizeli hodinu po orgasmu. Její vztahy tudíž nebývají dlouhodobého charakteru. Postupně ale pochopíme, že se pod její neproniknutelnou fasádou a pragmatickým vztahem k lásce skrývá citlivé a starostlivé nitro.

Kim Cattrallová
Narodila se v anglickém Liverpoolu. Když jí byly jen tři měsíce, rodina přesídlila do Kanady. V jedenácti se do Anglie zase vrátila, když těžce onemocněl její dědeček. Zůstala pět let a absolvovala herecké kurzy v Londýně. Má bohatou filmografii, za zmínku stojí filmy Policejní akademie, Bezva finta, Velké nesnáze v malé Číně, Star Trek VI: Neobjevená země nebo Muž ve stínu. Za roli Samanthy získala v roce 2003 Zlatý glóbus. Kim byla třikrát vdaná, ale žádné manželství nevydrželo. Měla vztahy s mnoha vlivnými muži.
 


Charlotte Yorková

(hraje Kristin Davisová)
Vyrostla v tradiční rodině v Connecticutu a pracuje v umělecké galerii. Je nejen nejmladší, ale také nejoptimističtější a nejromantičtější ze čtveřice. Nikdy nepřestane hledat svého rytíře na bílém koni. Trošku neschvaluje otevřeně nemravné počínání přítelkyň, s oblibou totiž dodržuje zaběhlá pravidla budování vztahů. Na Charlottinu upjatost a idealismus občas narazí zejména Samanthina bezuzdná sexualita. Ale i když se tváří, že chce vždy dodržovat konvence, někdy přítelkyně překvapí nečekaně odvážnou aférou.

Kristin Davisová
Kristin se narodila v Coloradu, vyrostla v Jižní Karolíně a už od devíti chtěla být herečka. Po promoci se přestěhovala do New Yorku. Zpočátku dělala číšnici a provozovala studio, kde učila jógu. Získala menší roli v několika dílech v soap opery General Hospital. V roce 1995 se objevila první větší herecká příležitost – role záporačky Brooke Armstrong Campbellové v seriálu Merlose Place. Zahrála si i v Přátelích, Willovi a Grace a Seinfeldu. Kristin je vyléčená alkoholička, ze závislosti se dostala v 25 letech. Pomáhá opuštěným slonům v Africe, za což letos získala Wymanovu cenu od Humane Society.
 


Miranda Hobbesová

(hraje Cynthia Nixonová)
Extrémně cynická právnička, která vidí vztahy a muže jen v nejhorším světle. Vystudovala Harvard a Carrie v ní má důvěrnici i hlas rozumu. Zpočátku je k mužům nepřátelská a  naprosto nedůvěřivá, ale časem názory trochu zmírní. Hlavně když otěhotní a musí nalézt novou rovnováhu.

Cynthia Nixonová
Cynthia se narodila roku 1966 v New Yorku herečce a rozhlasovému novináři. Hrát začala už ve dvanácti. Objevila se třeba ve filmech Amadeus, Marvinův pokoj a Addamsova rodina 2 a seriálech Právo a pořádek, Pohotovost nebo Doktor House. Za roli Mirandy v Sexu ve městě byla dvakrát nominovaná na cenu Emmy za nejlepší herečku ve vedlejší roli a na třetí pokus cenu získala. V roce 2006 si odnesla divadelní cenu Tony za hlavní roli ve hře Rabbit Hole a v roce 2009 hudební cenu Grammy za namluvení knihy Nepříjemná pravda od Ala Gora. Je tak čtrnáctým umělcem, který kdy získal všechny tři nejprestižnější ceny v různých uměleckých odvětvích. V roce 2006 prodělala rakovinu prsu a úspěšně se vyléčila. Od té doby podporuje nadace pro boj s rakovinou. S profesorem angličtiny Danny Mozesem má syna Charlese a dceru Samanthu. V roce 2004 se zamilovala do Christine Marinoinové, zasnoubila se s ní a Christine jejich vztah v únoru 2011 obohatila porodem syna Maxe Ellington Nixon-Marinoniho.
 


Pan Božský

(hraje Chris Noth)
Okouzlující, atraktivní, sarkastický a bohatý muž, do kterého Carrie vrazila na ulici. K jejímu zděšení zahlédl, jak jí z kabelky vypadl velký balíček kondomů. Přes trochu trapný začátek ji sveze limuzínou z večírku a postupně navážou velice intenzivní milostnou aféru. On se ale nedokáže uvázat v trvalém vztahu. Zachovává si určité tajemství a až do poslední epizody se nedozvíme jeho jméno.

Chris Noth
Pochází z Wisconsinu, značnou část dětství však strávil s rodiči v Evropě. Žili ve Španělsku, Jugoslávii a Velké Británii. Matka byla totiž zpravodajkou CBS. Chris vystudoval univerzitu Yale, obor dramatická umění, a už tam hrál v 25 divadelních hrách. Po škole pracoval v rámci shakespearovského festivalu a divadelních klubech v New Yorku, Seattlu i Los Angeles. Jeho nejznámější postavě pana Božského v seriálu Sex ve městě předcházela role detektiva Mika Logana v úspěšném Právu a pořádku. Jinak jsme ho mohli vidět ve filmech Tvrdí chlapi, Chci tě poznat, Trosečník, Bouchači a bouchačky a samozřejmě v obou filmových dílech Sexu ve městě. Vlastní hudební klub The Cutting Room v New Yorku. Poznal se zde s Tarou Lynn Wilsonovou, s níž má syna Oriona Christophera. Momentálně hraje manžela hlavní hrdinky v seriálu Dobrá manželka, který kvůli korupční aféře skončí ve vězení.