Jdi na obsah Jdi na menu
 


Studio 30 Rock postavy

Postavy a obsazení:

Liz Lemonová
Tato postava má několik poloh. Je zkušená, rozhodná, vtipná, inteligentní a nebojí se rýpnout i do vlastních řad. Je ale i roztomilá a sexy, dokáže být sympatická a někdy neobvykle naivní.

Tina Feyová
Roli Liz si nejen zahrála, ale i napsala. Je to skvělá scenáristka a autorka celého seriálu. Známá je rovněž jako satirička. Natočila řadu komických skečů, ve kterých mj. před volbami imitovala aljašskou guvernérku Sarah Palinovou, se kterou jsou si nápadně podobné. Karikovala i její politické názory, a vysloužila si tak cenu Emmy (již sedmou) pro nejlepší komediální herečku. Tina se narodila ve znamení Býka v Pensylvánii v roce 1970. Její matka je Řekyně, otec z poloviny Němec a z poloviny Skot. Od roku 2001 je jejím manželem Jeff Richmond, v září roku 2005 se jim narodila dcerka Alice Zenobia. Z jejích rolí je asi nejznámější ta z filmu Protivný, sprostý holky, nejnověji také Baby máma. Obdržela mnoho ocenění, za všechny například 7 cen Emmy a 3 Zlaté glóby.


Jack Donaghy
Viceprezident General Electric pro televizní vysílání a mikrovlnné trouby. Odměnou za skvělý koncept nové trouby mu bylo pověření programovým vedením jedné z největších amerických televizí NBC. Hýří nápady a neodkladnými úkoly. Zkrátka pohroma a pro Aleca Baldwina životní role.

Alec Baldwin
Americký herec pochází z hereckého klanu Baldwinových, proslavil se však především manželstvím s kráskou Kim Basingerovou. Narodil na na Long Islandu v roce 1958 a ze sourozenců je určitě nejvýraznější a nejprůbojnější. Nejprve hrál v seriálech (Doktoři), pak uplatnil hezounský zjev ve filmu (Beetlejuice, Manželské etudy, Podnikavá dívka, Hon na ponorku). S Kim se seznámil při natáčení Muže na ženění a opravdu jim pak manželství vydrželo devět let. Mají dceru a před ošklivým rozvodem stihli ještě natočit docela napínavý remake Útěk do Mexika. Alec Baldwin byl jednou nominován na Oscara (Smolař) a čtyřikrát na Zlatý glóbus. Za svou roli ve Studiu 30 Rock získal dvě Emmy a dva Zlaté glóby.


Tracy Jordan
Úspěšný filmový herec, který má pověst nepředvídatelného člověka a primadony, nevyrovnaného a výstředního umělce. Prezentuje se v médiích jako velmi výdělečný muž a „crazy" osobnost, ačkoli takový není. Kvůli depresím, obsesím a deziluzím navštěvuje psychoterapeuta. Rovněž podléhá různým konspiračním teoriím, a to včetně upírských. Je sedmnáct let ženatý s Angií a má s ní dva syny.

Tarcy Morgan
Herec a stand-up komik, který se proslavil především v legendární show Saturday Night Live (kterou několik let vedla Tina Feyová). V seriálu 30 Rock tak vlastně hraje parodii sebe sama. S bývalou ženou Sabrinou má tři děti. Po rozvodu začal mít problémy s alkoholem, ale nakonec je překonal. Vzápětí jej ovšem postihl diabetes, se kterým stále válčí.