Jdi na obsah Jdi na menu
 


24 hodin

Obrazek

 2 4   H O D I N

První řada strhujícího seriálu, který se odehrává reálném čase jednoho dne. Děj je rozdělen do čtyřiadvaceti jednohodinových epizod, během kterých se protiteroristický agent Jack Bauer snaží předejít katastrofě s globálními politickými následky. V první řadě však chce najít svou zmizelou dceru.

 zdroj  CSFD

ObrazekJack Bauer  -  Kiefer Sutherland  -   Ivan Trojan

OBSAH 1. DÍLU "Od půlnoci do jedné": Přesně o půlnoci se Teri Bauer probudí ve své posteli a jde se podívat do druhého pokoje, kde nalezne manžela, jak zvedá činky a poslouchá rockovou muziku. Dají se do hovoru o jejich dceři Kimberly, která svým rodičům v poslední době přidělává samé starosti. Její nový přítel Vincent se příliš nezamlouvá ani Jackovi ani Teri. Vzápětí si oba všimnou, že je Kimberly pryč. O svém nočním tahu s kamarádkou Janet a dvěma chlapci Danem a Rickem nikomu neřekla ani slovo. Vtom je Jack povolán do kanceláře. Krize je na spadnutí.

Jack se okamžitě vydá do CTU, kde se mimo jiné monitorují veškeré kriminální aktivity na západě USA, provádí sběr všech dat týkajících se terorismu a vyměňují informace přes mezinárodní databázi. Šéfem týmu je pohledná a inteligentní Nina Meyers, druhou ženou je sportovně založená Jamey Farell, číslem tři je na oddělení sympatický Afroameričan Andrew Geller a v neposlední řadě je zde počítačový génius Marty LeBec. Mezitím, co se Jack snaží po telefonu vypátrat nějaké informace o své dceři, je jeho pozornost stržena reportáží o černošském kandidátovi na prezidenta Davidovi Palmerovi. Krátce poté následuje schůze s hlavou CTU Richardem Barnesem, který předloží důkazy nasvědčující, že se na sklonku dne někdo senátora Palmera pokusí zabít. Mezi čtyřma očima vysloví před Jackem domněnku, že je do atentátu zapleten někdo z úřadu

Obrazek2. ŘADA - Uběhlo více než osmnáct měsíců od události, která navždy změnila život zvláštního agenta protiteroristické jednotky Jacka Bauera. Tehdy se mu podařilo zabránit atentátu na prezidentského kandidáta Davida Palmera. Avšak cena, kterou zaplatil, byla vysoká. Jeho žena Teri přišla o život. Její smrt Jacka natolik zasáhla, že opustil CTU.

Chování jeho dcery Kim je stále poznamenané těmito událostmi a on se k ní marně snaží najít cestu. Zavalený osobními problémy nejprve odmítá prosbu CTU o pomoc. Teprve David Palmer, kterému se mezitím skutečně podařilo stát se prvním černošským prezidentem USA, jej dokáže přesvědčit. Ve vzduchu totiž visí další teroristický útok, který může znamenat obrovské lidské ztráty a strašlivý dopad na celý svět. CTU Jacka potřebuje víc než kdy před tím. Podle přísně tajných informací plánují totiž teroristé nukleární útok na Los Angeles. Během následujících 24 hodin má kdesi v L.A. dojít k pumovému útoku. A hodiny opět děsivě ubíhají...  

3. ŘADA - se časově odehrávala tři roky po skončení druhé řady, první epizoda začala v jednu hodinu po poledni. Špičkový agent PTO Jack Bauer se po několika měsících života v inkognitu vrací jako velitel polních operací do PTO, kde také pracuje jeho dcera Kim se svým přítelem Chasem. Bauerovým úkolem se stává vyřešení záhadného pokusu o otrávení prezidenta Palmera.

4. ŘADA - Odehrává se od sedmi ráno do ranních sedmi hodin následujícího dne, 18 měsíců po skončení řady třetí. Jack Bauer tentokrát musí zachránit uneseného ministra obrany Jima Hellera a jeho dceru Audrey Raines. Muslimští teroristé mají v úmyslu přenášet ministrovu popravu na internetu. Únos je však jen zástěrkou masivních útoků islámských přistěhovalců po celých Spojených státech, jejichž výsledkem mají být nejméně tři miliony obětí.

 

Příspěvky

24 hodin postavy

30. 9. 2012

 

24 hodin epizody

29. 2. 2012