Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perníkový táta

Perníkový táta   -   Breaking Bad

Walter White žije spořádaný rodinný život. Všechno se změní, když se tento středoškolský učitel chemie dozví, že je smrtelně nemocný a zbývá mu jen kousek života...

 
Hlavní postavy seriálu Perníkový táta (Breaking Bad)

Hlavní postavy seriálu Perníkový táta (Breaking Bad)

 
Seriál o středoškolském profesorovi, který tváří v tvář smrti sejde na šikmou plochu a začne vyrábět drogy, aby zabezpečil rodinu, pochází z dílny televize Sony Pictures. Stal se jedním z nejúspěšnějších seriálů poslední doby a skvěle ho hodnotí také kritika. Jeho atmosféra a žánrové spojení thrilleru, rodinného dramatu a černé komedie může některým divákům připomenout filmy Quentina Tarantina nebo bratří Coenů.

 


Walter White (skvěle ho ztvárnil Bryan Cranston) býval chemik, sklízející úspěchy ve výzkumné sféře. Nyní však už jen chemii přednáší znuděným středoškolákům. K tomu si ještě musí přivydělávat mytím aut, aby jeho rodina vyšla s penězi. Jeho manželka si jen skromně přivydělává z domova prodáváním věcí přes e-bay a pečuje o sedmnáctiletého syna, trpícího následky mozkové obrny. Když den po oslavě padesátin Walter v automyčce zkolabuje, v nemocnici u něj diagnostikují rakovinu a lékaři mu sdělí, že má před sebou maximálně pár let života.


Aby přišel na jiné myšlenky, nechá se Walter zlákat švagrem policistou k účasti na policejním zátahu na výrobce a dealery drog v jedné laboratoři. Mezi dealery pozná svého bývalého studenta Jesseho, kterému se podaří zatčení uniknout. Walter švagrovi neřekne, že Jesseho poznal, sám ho však kontaktuje. Dostal totiž nápad, jak využít zbývající chvíle života k finančnímu zabezpečení rodiny. Ví, že je mnohem lepší chemik než kdokoli z týmu dealerů, a tak si „vypůjčí“ ze školy několik kousků špičkového laboratorního vybavení. Chce vyrábět prvotřídní drogy sám a s pomocí bývalého žáka je dostat na trh.


Jessemu se nápad nejdřív nepozdává, ale nakonec souhlasí. Walter koupí obytný vůz a přestaví ho na mobilní laboratoř, aby mohli kdekoli nerušeně pracovat a nebudili podezření. Zanedlouho jsou schopni vyrobit nejčistší metamfetamin, jaký kdy byl ve městě k dostání. To se ale pochopitelně nelíbí původnímu gangu. Problémy ještě narostou, když si jeden z členů vybaví, že Waltera viděl při zátahu mezi policisty. Z Waltera se však vyklube mnohem horší protivník, než by kdokoli čekal. S vědomím, že se smrtí za krkem nemá co ztratit, se v něm totiž probudí neuvěřitelná neohroženost, chladnokrevnost a ztratí veškeré zábrany…

Hrají:

Bryan Cranston - Walter H. White
Anna Gunn - Skyler White
Aaron Paul - Jesse Pinkman
Dean Norris - Hank Schrader
Betsy Brandt - Marie Schrader
RJ Mitte - Walter White Jr.
Giancarlo Esposito - Gustavo 'Gus' Fring
Bob Odenkirk - Saul Goodman
 

 

Příspěvky

Perníkový táta postavy

1. 10. 2012

 

Perníkový táta epizody

30. 5. 2011