Jdi na obsah Jdi na menu
 


Castle na zabití

Castle na zabití  -  Castle

Richard Castle je slavný spisovatel detektivek, kterému nechybí sebevědomí, drzost ani šarm. Když jsou spáchány tři vraždy podle jeho knih, je přizván k vyšetřování jako poradce detektiva Kate Beckettové. Ta je sice velkou fanynkou jeho detektivek, ale přechytralého náfuku nemůže vystát… Americký kriminální seriál (2009).

Pro spisovatele detektivek není větší rozkoše, než se doslova vnutit k policejnímu pátrání.

Richard Castle je slavný spisovatel detektivních bestsellerů. Je pohledný, nezkazí žádnou legraci a rád si užívá. Má zástupy fanoušků, patnáctiletou dceru tak zodpovědnou, že vychovává spíš ona jeho, matku svéráznou herečku a spoustu peněz. Jeho jediným problémem je, že už měl dávno odevzdat rukopis nového románu a jeho bývalá žena a zároveň vydavatelka mu šlape na krk. A inspirace...? Došla.

 

Detektiv Kate Beckettová z newyorského policejního oddělení vyšetřuje vraždu a místo činu s pečlivě naaranžovanou obětí jí přijde povědomé. Že by o takové smrti už někde četla? Dojde jí, které knihy vrah asi napodobuje, a přizve si ke konzultaci Richarda Castla, jejich autora. Nadšená z něj rozhodně není, i když bývala jeho velkou tajnou fanynkou. Castle je sice chytrý, ale dává to až moc najevo a neustále flirtuje. Dokonce je hrdý na to, že ho někdo kopíruje. Může se tím chlubit před ostatními spisovateli, se kterými hraje poker.

 

Přes počáteční antipatie a rozdílný přístup k řešení problémů se spisovatel s kriminalistkou skvěle doplňují a dopadení pachatele na sebe nenechá dlouho čekat. Castlovi se policejní práce zalíbí, dostane se totiž na opravdová místa činu. Neposlouchá příliš příkazy Beckettové a krade důkazní materiály. Kate by se ho ráda zbavila. On se ale přes své konexe na starostu New Yorku postará, aby mohl být i u dalších případů, a sbírá tak inspiraci pro román. V hlavě už se mu totiž rýsuje nová hlavní hrdinka, krásná a odvážná Nikki Heat, která se velice podobá jeho múze Kate Beckettové.

 

Zajímavosti:

V seriálu se několikrát objeví skuteční slavní spisovatelé detektivních románů – James Patterson, Michael Connelly a Stephen J. Cannell. Chodí ke Castlovi na partičku pokeru a radí mu, jak má řešit případy.

Castle během seriálu napíše román Heat Wave. Tato kniha skutečně vyšla a Richard Castle je uveden jako autor. Začínala na 26. místě newyorského žebříčku nejprodávanějších knih a během čtvrtého týdne po vydání se propracovala až na 6. místo.

Naked Heat, druhá kniha.

Detektiv Kevin Ryan má u sebe  alespoň jednou za epizodu některou z Castlových knih. Během zásahů na sobě mají policisté neprůstřelnou vestu s nápisem „POLICIE“, Castle si pořídí vestu s nápisem „SPISOVATEL“. Ve Spojených státech byly odvysílány dvě série, třetí se připravuje na podzim. Ricka Castla můžete sledovat na Twitteru pod jménem @WriteRCastle. Píše tam různé zajímavosti ze svého života.

 

 

Příspěvky

Castle na zabití epizody

15. 9. 2011

 

Castle na zabití postavy

3. 3. 2011