Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anatomie lži postavy

Postavy a obsazení:

Dr. Cal Lightman

 

(hraje Tim Roth)

 

Psycholog, expert na řeč těla, a především na mikromimiku. Založil si soukromou firmu, kde funguje jako konzultant přes aplikovanou psychologii pro místní policii i vládní organizace. Už si zvykl, že spousta lidí v jeho schopnosti nevěří. Aby zjistil pravdu, je ochoten využít jakékoli psychologické techniky  – i sebebrutálnější. Je rozvedený a s bývalou manželkou střídavě pečují o mladistvou dceru. Hodně mu záleží na doktorce Fosterové a zjevně to mezi nimi trochu jiskří. Jeho matka spáchala sebevraždu, když byl ještě kluk, což ho přivedlo k zájmu o psychologii. Je vegetarián.

 

 


Dr. Gillian Fosterová

 

(hraje Kelli Williamsová)

 

Talentovaná psycholožka a Lightmanova kolegyně, která vnáší do spolupráce nadhled, zatímco Cal se soustředí na detaily. Potřebuje její pomoc při pochopení lidského chování. Mají spolu uzavřenou dohodu – že nebudou míchat profesní schopnosti do soukromých životů. Cal proto zarytě mlčí, i když je jasné, že jí manžel Alec lže a nejspíš ji i podvádí.

 


Eli Loker

 

(hraje Brendan Hines)

 

 

Hlavní Lightmanův vyšetřovatel, kterého znepokojuje, jak moc lidé lžou. Rozhodl se praktikovat to, čemu říká radikální upřímnost. Vždy řekne, co si myslí. A často za to také zaplatí. Loker musel tvrdě dřít, aby se naučil číst v lidských nitrech, není talent od přírody jako třeba Torresová. Které mimochodem hned při prvním setkání řekl, že by se s ní rád vyspal.

 

 


Ria Torresová

 

(hraje Monica Raymundová)

 

 

Nejnovější členka týmu s obrovským přirozeným talentem. Vyzná se skvěle v lidech, díky čemuž je nepostradatelnou oporou týmu. Její otec ji zneužíval, když byla malá, což je u přirozených talentů poměrně obvyklé. I přes nadání a oddanost jí chybí teoretické zázemí a někdy dovolí, aby jí emoce ovlivnily úsudek.

 

 

 


Emily Lightmanová

 

(hraje Hayley McFarlandová)

 

 

Calova dcera. Není úplně nadšená z toho, že ji otec umí „číst“, ale uznává, že se díky této jeho schopnosti často dozví důležité věci o svém okolí. Občas projeví talent pro „čtení“ lidí, dokonce i svého otce.

 


Ben Reynolds

 

(hraje Mekhi Phifer)

 

 

Agent FBI, který je přidělený k Lightman Group, aby při vyšetřování zajistil ozbrojený doprovod a další potřebný servis.