Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pravá krev epizody

1.

Podivná láska

Japonští vědci vynalezli umělou krev a upíři se díky tomu přes noc proměnili z legendárních zrůd v obyčejné spoluobčany. A přestože lidé bezpečně zmizeli z jejich jídelníčku, mnozí se stále těchto bytostí bojí.

2.

První ochutnávka

Sookie zachránila Billa před povedenou dvojicí Rattrayových, kteří chtěli vysát a prodat upírovu krev. Mezitím její nejlepší kamarádka Tara začala pracovat v baru Sama Merlottea a Sookiein bratr Jason se ocitl v pěkné bryndě, když jednu z jeho přítelkyň potkal tragický konec. Bill oplatí Sookii laskavost, když ji zachrání před pomstou Rattrayových a zhojí její rány vlastní krví. Dívčiny smysly se tím posílí. Sookie pozve Billa domů a seznámí ho s bratrem i babičkou. Později, když chce dívka Billa navštívit, je uvítána houfem jeho krvežíznivých kamarádů. 

3.

Je moje     

Po zmařeném útoku na Sookii se upíři Malcolm, Liam a Diane dají na rychlý ústup, neboť jim Bill dá jasně najevo, že si na dívku dělá nárok. Sam, který Sookii miluje, hledá jakékoli východisko z dlouhodobé osamělosti a najde spřízněnou duši v Taře, snažící se uniknout před věčně opilou matkou. Jason, jehož v nejnevhodnější chvíli opustí mužská síla, se obrací o pomoc na Samova kuchaře, homosexuála Lafayetta. 

4.

Útěk z dračího doupěte

Další smrt v Bon Temps znamená, že se Jason dostane pod dohled policejních důstojníků Andyho a Buda. Tara ho vytáhne z bryndy, ale ona ani Lafayette neumějí vyřešit Jasonovy současné obtíže. Sookie je nucena využít svých telepatických schopností při hledání vraha, aby zprostila bratra obvinění. Přesvědčí Billa, aby ji vzal do upířího baru s názvem Draculand. Tam udělá dojem na dominantního nordického pijáka krve Erika svým darem předvídat. Bill později demonstruje vlastní schopnosti, když je na cestě domů zastaví hrubiánský strážník. 

5.

Začíná to jiskřit

Bill odmrštěný rozzlobenou Sookií si získá publikum v kostele živými vzpomínkami na občanskou válku. Andy a Bud se však svého podezření nezbavili. Sam se snaží naklonit si Sookii, ačkoli dívka zjevně není připravena navázat s ním vztah. Lafayette, který ignoruje Tařino varování, přesvědčí Jasona, aby si dal upíří krev zvanou "Véčko". A Bill doma vzpomíná na bolestnou válečnou událost, která navždy změnila jeho osud. 

6.

V chladné zemi

Tragédií ochromená Sookie hledá útočiště před přáteli, kteří se staví proti ní, i před hlasy v sousedství. Jason zoufale bojuje s příznaky návyku na Véčko. Tara se brání sblížení se svou matkou, která se chce zbavit svých vnitřních démonů a potřebuje dceřinu pomoc. Sam a Tara utvoří spojenectví při společném hledání "něčeho skutečného". 

7.

Hořící dům lásky

Vyzrazení Sookiiných bolestných zážitků z dětství přiměje Billa k akci. Tara se sice tváří skepticky, ale souhlasí s tím, že matce zaplatí očistné vymítání démona. Jason, který pátrá po Véčku, jede do Draculandu, kde se setká s mladou dobrodružkou jménem Amy. A trio chlapíků si hodlá vynutit spravedlnost na partě upírů, kteří se střetli s Merlottem při hledání svého druha Billa. 

8.

Čtvrtý muž v ohni

Sookie si je vědoma následků další tragédie. Taru ohromí zvrat, jaký prodělala Lettie Mae, a zvažuje podobnou terapii i pro sebe. Jasonova nová přítelkyně Amy sice okouzlí návštěvníky u Merlottea, ale ukáže Jasonovi i svou temnou stránku, když zdroj Véčka vyschne. Rene požádá Arlene o ruku, zatímco jí Sookie hlídá děti. Později dívka na Billovu žádost souhlasí s tím, že využije svých schopností, aby pomohla mocnému vůdci upírů Erikovi zbavit se zloděje ve Draculandu. 

9.

Požitek z lásky

Bill prolomil upíří tabu tím, že se stal ochráncem Sookie - a musí za to zaplatit vysokou cenu. Jason a Amy unesou upíra Eddieho, aby získali jeho krev. Lettie Mae se zjevně uzdravuje a nedůvěřivá Tara konzultuje s Miss Jeanette vymítání vlastního vnitřního démona. Dojde k další děsivé tragédii a Sookie požádá Billa, aby ji v jeho nepřítomnosti mohl chránit Sam. 

10.

Nechci to slyšet

Sam, který hledá kompromis v dané situaci, sdílí se Sookií své tajemství. Tara si myslí, že matka se konečně zbavila démona, a oslavuje s ní, ale rozzlobí se, když zjistí, kdo Miss Jeanette ve skutečnosti je. Sookie při zásnubní party Arleny a Reneho u Merlottea odhalí zneklidňující věci. Jason a Amy diskutují o tom, co udělat s Eddiem, Tara se řítí k bizarnímu střetu na okraji silnice a skončí ve vězení. Na tribunálu upírů, který rozhoduje o jeho osudu, Bill čelí tvrdému trestu za svůj čin, ale následuje nápaditý rozsudek, do něhož je zapletena lidská bytost jménem Jessica. 

11.

Milovat znamená pohřbít

Bill plní podmínky rozsudku, které mu uložil tribunál, ačkoliv spolu s Erikem zjišťují, že Jessica ve skutečnosti není taková, jak se předpokládalo. Sookie, která se snaží rozluštit tajemství ukryté v její nejnovější vizi, se sejde se Samem a později se pokusí vytáhnout ze záletného policejního důstojníka nějaké informace. Tara se hněvá na matku, protože odmítá dostat ji z vězení, ale její nálada se zlepší, když jí přijde na pomoc bohatá "sociální pracovnice" Maryann Forresterová. Zranitelná Sookie v Billově nepřítomnosti nachází útěchu u Sama. A rozrušený Jason zjišťuje, že je zase v maléru. 

12.

Staneš se mou smrtí

V závěru seriálu Sookie přichází na kloub souvislosti mezi vraždami v Bon Temps a ocitá se v nebezpečí. Tara se rozhodne, že udělá všechno pro to, aby s Maryann dostala druhou šanci. Jason nachází nové zaměstnání poté, co ho ve vězení navštíví protiupíří horlivec jménem Orry. Bill pokouší osud při posledním pokusu zachránit Sookii, Sam je rozrušen setkáním se starou známostí a Lafayette zjišťuje, že se ocitl ve správnou dobu na špatném místě.