Jdi na obsah Jdi na menu
 


Terra Nova postavy

Postavy a obsazení:

James "Jim" Shannon

Jason O'Mara

člen chicagského policejní sboru a oddaný otec s komplikovanou minulostí. Na začátku seriálu je odsouzen k 6 letům vězení po napadení úředníka pro kontrolu populace poté, co zjistil, že on a jeho manželka porušili zákon; v r. 2149 totiž platí zákon o početí max. 2 dětí, Shannonovi měli děti 3. O dva roky později mu jeho manželka Elisabeth pomůže z vězení uniknout a Jim se úspěšně dostává s rodinou do Terry Novy. Poté, co zachrání život veliteli kolonie Nathanielu Taylorovi, se Jim připojí k Taylorovu bezpečnostnímu týmu. Je rovněž třetí v pořadí velitelské hierarchie v Terra Nově, což je dokázáno v deváté epizodě.
 


 


 

Dr. Elisabeth Shannonová

Shelley Conn

 

trauma chirurg, který byl povolán do Terry Novy. Je vdaná za Jima a má tři děti. Pomůže Jimovi utéci z vězení, aby mohl rodinu doprovodit do Terry Novy.

 

 



 


 

Mira

Christine Adams

 

vůdkyně Šestkařů, povstalecké skupiny, která bojuje s Terrou Novou. Nazývají se "Šestkaři" proto, že všichni členové skupiny přišli v šesté výpravě. Ve čtvrté epizodě však Šestkaři ukáží, že nejsou zas "tak špatní". Mira také prozradí v téže epizodě, že v r. 2149 má dceru jménem Sienna, které byly pouhé čtyři roky, když ji Mira opustila, a tak jediné, co chce, je ujisti se, že bude mít možnost se s dcerou zase setkat a žít s ní v jednom z domů v r. 2149. Přesto jí to nebrání využívat jednu mladou dívku ve věku Sienny jako špióna ke krádežím v Terra Nově; pokud by totiž odmítla, zabila by jejího bratra.

 



 

Skye Alexandria Tate

Allison Miller

 

dlouhodobý obyvatel Terry Novy z páté výpravy a kamarádka Joshe. Její rodiče údajně zemřeli tři roky před příchodem Shannonů; od té doby se o ni stará velitel Taylor. Později ji odhalí jako špeha Šestkařů, k čemuž ale byla donucena; Šestkaři totiž mají její matku. Navíc oni jediní mají lék na sincyllickou horečku, která zabila otce Skye a sužuje její matku. Šestkaři proto dávají její matce lék tak dlouho, dokud Skye pro ně získává informace z Terry Novy.

 


 

Josh Shannon

Landon Liboiron

 

sedmnáctiletý syn Jima a Elisabeth. On jediný nesouhlasil s odchodem na Terru Novu kvůli své přítelkyni Kaře, kterou musel v r. 2149 zanechat. Po celou dobu je rozmrzelý a vzpurný ke svému otci, což si s ním Jim později vyřídí.

 


Maddy Shannonová

Naomi Scott

 

šestnáctiletá dcera Jima a Elisabeth. Je velmi inteligentní a zároveň společenský "neomalený" teenager. Ukáže se, že se cítila jako vyvrhel ve své staré škole, kde ostatní spolužáci si od ní opisovali úkoly, aniž by vůbec věděli, jak se jmenuje. Na Terra Nově se zamiluje do Marka Reynoldse, vojáka z obranného týmu Terry Novy. Ti dva se později políbí na svém prvním rande; a když je v osmé epizodě Mark zraněn, rychle za ním spěchá a vyjádří k němu své city.

 


 

Dr. Malcolm Wallace

Rod Hallett

 

který zařídil, aby se Elisabeth dostala na Terru Novu. Ti dva měli spolu vztah před tím, než Elisabeth potkala Jima; proto ji dostal do kolonie s domněním, že její manžel zůstane v r. 2149.
 


 

Zoe Shannonová

Alana Mansour

 

pětiletá dcera Jima a Elisabeth. Všechny rodiny v r. 2149 mají povinnost mít maximálně 2 děti. Zoe byla skrytá společnosti do té doby, než úředníci populační kontroly vtrhli do bytu Shannonových.

 


velitel Nathaniel Taylor

Stephen Lang

 

průkopník a vůdce Terry Novy. Byl prvním, kdo do minulosti dorazil. Taylor přežil čtyři měsíce (118 dní) sám v divočině, poté s dalšími příchozími začal budovat nové společenství. Je vedoucím již 7 let. Když rodiče Skye zemřeli, stal se jejím "zákonným zástupcem" a náhradním otcem pro ni. Taylor má svého syna jménem Lucas, který však Terru Novu opustil a spolupracuje se Šestkaři na tom, jak otevřít portál z minulosti do r. 2149. Lucas viní Taylora za smrt jeho matky, které však nemohl zabránit. Taylor se stydí za zradu jeho synu, a proto všem oznámil, že jeho syn zmizel.