Jdi na obsah Jdi na menu
 


Událost

Událost -  The Event

Sean Walker vyšetřuje záhadné zmizení přítelkyně a náhodou se mu podaří odhalit nejutajovanější spiknutí v americké historii, které by mohlo ovlivnit směr vývoje lidstva.
Sean Walker (Jason Ritter) je obyčejný mladík, který plánuje požádat snoubenku Leilu (Sarah Roemerová) o ruku na výletní plavbě po Karibiku. Před odjezdem dokonce získá požehnání jejího otce Michaela Buchanana (Scott Patterson). Dívka však náhle a bez vysvětlení z lodi zmizí a podle záznamů se zdá, že na ní ani nikdy nebyla. Sean po ní začne pátrat a narazí na spiknutí, které mu přeroste přes hlavu.

Americký prezident Elias Martinez (Blair Underwood) připravuje propuštění skupiny 97 zvláštních vězňů, zadržovaných na tajné aljašské základně Mount Inostranka. Prezident se o existenci zařízení dozvěděl těsně po své inauguraci a po setkání s vůdkyní uvězněných Sophií (Laura Innesová) se i přes odpor tajných služeb a ředitele národní rozvědky Blakea Sterlinga (Zeljko Ivanek) rozhodne seznámit s jejich existencí svět. Když se chystá vystoupit s prohlášením, objeví se letadlo připravené k sebevražednému útoku. Letoun však zčistajasna zmizí z oblohy a záhada začíná…

Emociální thriller plný spiknutí je vyprávěn na přeskáčku za pomoci flashbacků a z pohledu mnoha postav. Seriál využívá podobné metody jako Ztraceni, 24, Flashforward nebo Akta X. Scénář vznikl už v roce 2006, ale zelenou dostal až na konci roku 2009.

Hrají: 

Blair Underwood / Elias Martinez, Ian Anthony Dále / Simon Lee, Jason Ritter / Sean Walker, Laura Innesová /Sophia Maguire, Sarah Roemerová / Leila Buchananová, Scott Paterson /Michael Buchanan, Žejlko Ivanek /Blake Sterling a další

Postavy a obsazení:

Sean Walker (Jason Ritter)
Programátor, který se do vládního spiknutí zaplete při pátrání po zmizelé snoubence Leile. Pochází z chudé chicagské rodiny. Své místo v životě našel u počítačů, jinak se věnuje jen plavání. V bazénu se seznámí s krásnou Leilou, studentkou biochemie. Je to láska na první pohled. Po pár letech se ji na výletní plavbě rozhodne požádat o ruku. Leila však nečekaně zmizí a Sean se ji snaží zachránit. Musí také zabránit sebevražednému útoku a zbavit se obvinění z vraždy pasažéra lodi.

Jason Ritter
Syn herců Johna Rittera a Nancy Morganové se narodil roku 1980 v Los Angeles. Z televize jsou asi nejznámější jeho role Kevina Girardiho v seriálu Joan z Arkádie, Ethana Haase ve Spolužácích a Todda ze soap opery Tak jde čas. Objevil se také ve Famílii a v Právu a pořádku. Velkou roli měl v krváku Freddy versus Jason. Vedle herectví produkuje nezávislé filmy.  

 


Eliaz Martinez (Blair Underwood)
Čerstvě zvolený prezident Spojených států, kterého šokuje, že před ním vlastní vláda tají informace. Když se snaží odhalit pravdu veřejnosti, stane se terčem atentátníků. Pochází z rodiny kubánských přistěhovalců, miluje baseball a s manželkou Christinou má sedmiletého syna Davida. Musí čelit výhrůžkám ze všech stran, protože konspirátoři se snaží zajistit, aby se zadržovaní nikdy nedostali na svobodu. Uprchlí vězni naopak používají svou vyspělou technologii, aby prezidenta donutili podvolit se jejich požadavkům.

Blair Underwood
Narodil se roku 1964 v Tacomě. V dětství žil na různých vojenských základnách ve Spojených státech a v Německu. (Jeho otec byl plukovník.) Blair vystudoval drama na Carnegie Mellon School v Pittsburghu a jeho filmovým debutem byl v roce 1985 film Krush Groove. Sedm let hrál postavu právníka Jonathana Rollinse v seriálu Právo v Los Angeles, za kterou byl nominovaný na Zlatý glóbus. Ve čtyřech dílech Sexu ve městě hrál milence Mirandy. Objevil se ve filmech Gattaca, Drtivý dopad nebo Krvavá volba. Je spoluautorem mystery románu From Cape Town With Love: A Tennyson Hardwick Novel. Režíroval filmy The Bridge to Nowhere a The Second Coming.
 


Sophia Maguire (Laura Innesová) 
Sophia je vůdkyně skupiny vězňů na přísně utajované základně na Aljašce. O jejím životě před rokem 1944 se skoro nic neví, od té doby byl ale každý její krok analyzován a zaznamenán. Sophia a ostatní byli 66 let zadržováni v pustině. I za mřížemi Sophia zastupovala své lidi a snažila se vyjednávat s mnoha vládami o propuštění. S prezidentem Martinezem se konečně skoro dohodne. Pak ale přijde pokus o atentát…

Laura Innesová
Její nejslavnější postavou je doktorka Kerry Weaverová v Pohotovosti, kterou hrála ve 249 epizodách. Často režíruje epizody seriálů, zkusila si Pohotovost, Západní křídlo, House nebo Cestovatele. V osobním životě ji zasáhla tragédie – jejího prvního snoubence zavraždili na parkovišti. V roce 1988 se vdala za herce Davida Brisbina. Mají syna a adoptovanou dceru z Číny.

 


Blake Sterling (Zeljko Ivanek)
Ředitel národní rozvědky má konexe ve všech tajných službách, většinu kariéry strávil v CIA. Jednu dobu byl šťastně ženatý s učitelkou Laurou, ze které se ale vyklubala ruská agentka Svetlana. Ve slabém okamžiku s ní chtěl prchnout ze země, ona však měla jiné plány a opustila ho. Při útěku ji zastřelil Sterlingův otec a Blake je navždy její zradou poznamenaný.

Zeljko Ivanek
Željko se narodil ve slovinské Lublani. Když mu byly tři, rodina emigrovala do Spojených států. Vystudoval univerzitu Yale a potom navštěvoval Londýnskou akademii múzických a dramatických umění. Hodně se věnoval divadlu, třikrát byl nominován na cenu Tony. Proslavil se vedlejšími rolemi v seriálech Akta X, Oz, 24 hodin, Ztraceni, Dr. House, Sběratelé kostí nebo Hrdinové. Za roli Raye Fiskeho v seriálu Damages získal v roce 2008 cenu Emmy.

 


 

Leila Buchananová

 

(Sarah Roemerová)
 

 

Seanova přítelkyně, která byla unesena během plavby po Karibiku, aby se stala rukojmím při pokusu o atentát na amerického prezidenta. Je dcerou Michaela a Valerie Buchananových a má sestru Samanthu, která také zmizí.

 


 


Simon Lee (Ian Anthony Dale)
Simon byl v roce 1944 pasažérem osudného letu nad Mount Inostranka. Jako agent se nenápadně začlenil do společnosti, nikdy však radši nezůstával dlouho na jednom místě. To se změnilo v roce 1954, kdy v Benátkách potkal krásnou Violet a zamiloval se. Chtěli spolu zůstat, Thomas to ale zakázal a donutil Simona Violet opustit, než odhalí jeho tajemství. Se zlomeným srdcem Simon na čas zmizel a pak jako spící agent přijal svou životní roli a infiltroval CIA. Za šest let se vypracoval až na současnou pozici – je zodpovědný přímo řediteli národní rozvědky a skoro denně má přístup k prezidentovi.

Ian Anthony Dale
Je velmi zajímavě smíšeného původu. Narodil se japonskému otci a francouzsko-anglické matce. Díky exotickému vzhledu nemá nouze o role v seriálech jako JAG, Čarodějky, 24, Odložené případy, Kriminálka New York, Myšlenky zločince, Sběratelé kostí, Za rozbřesku nebo Dům loutek. Zahrál si i ve filmech Mr. 3000, Pařba ve Vegas a japonské akční fantasy Tekken.
 


 

 

Michael Buchanan

 

(Scott Patterson)
 

 

Pilot dopravního letadla. Dcery Leila a Samantha. Kvůli nim by udělal cokoli.

 

 

Epizody

1.Neřekla jsem vám všechno
Neřekla jsem vám všechno. Čerstvě zvolený americký prezident se dozvídá jedno z nejstřeženějších státních tajemství a i přes odpor tajných služeb ho chce zveřejnit. Jak to souvisí s obyčejným mladíkem Seanem, kterému z výletní lodi záhadně zmizí přítelkyně?

2.Aby se nám nic nestalo
Unesené letadlo havaruje v poušti v Arizoně. Sean musí utíkat před FBI, která ho viní z vraždy. A to není poslední šok. Tajemní vězňové jsou totiž na území USA zjevně již od roku 1944.

3.Chránit je před pravdou
Sean je zatčen, vzápětí však dojde k nehodě, při které unikne. Podaří se mu dokonce dostat k databázi FBI a odhalit totožnost Vicky. William se rozhodne prozradit, co ví o mimozemském životě, výměnou za svobodu pro sebe a přítelkyni. Ta ho však stihne umlčet dřív, než cokoli řekne.

4.A Matter of Life and Death
Cestující uneseného letadla se proberou a zjistí, že jsou v karanténě. Thomas vyžaduje propuštění Sophie a všech vězňů. Sean s agentkou Collierovou stále pátrají po Leile.

5.Oběti války
Středisko kontroly nemocí a prevence se snaží zvládnout infekci cestujících z letu 514. Prezident vyjednává s Thomasem, který slibuje lék výměnou za propuštění všech zvláštních nestárnoucích vězňů z Mount Inostrance.

6.Loajalita
Lee pomůže Sophii utéct, čímž odhalí své krytí. Leila se Seanem mezitím zjistí, že její otec věděl o celé věci víc, než se zdálo. Vydávají se k ní domů, aby našli důkazy.

7.Vím, kdo jsi
Agent Lee je odhalen jako špion. Falešné důkazy, ale ukazují na agenta Murphyho. A Sean a Leila objeví přísně tajný seznam třinácti nedávno unesených dívek.

8.Pro dobro země
Začne prověřování účastníků prezidentovy schůzky, protože těsně po ní dostalo příkaz ke startu letadlo, které mělo narazit do prezidentské budovy. Jarvis je nervózní a řeší situaci s Dempseym, což rozhodně není ten nejlepší nápad.

9.Ukrást váš svět
Sean s Leilou dostali od agentky Collierové důležitou informaci. Mohli by se dokonce dostat na stopu Samantě. Jenže to není tak úplně jednoduché.

10.Všechno se změní
Při hledání zrádců ve vlastních řadách je prezident informován o zvláštním zařízení na kmenovém území kdesi v Asii. Jde o odpalovací rampu střely s neznámou náloží, kterou se někdo chystá vypustit.

11.

...