Jdi na obsah Jdi na menu
 


Za branou

Za branou - The Gates

 Nick se s rodinou přestěhuje z Chicaga do klidné komunity, která se nazývá Brány. Jako šéf místní policie brzy zjistí, že jeho noví sousedé jsou mnohem zajímavější, než se na první pohled zdálo. Vypadá to, že každý obyvatel ukrývá tajemství... Americký mysteriózní seriál (2010)

 

Za branou je fantastický seriál s kriminální zápletkou. Policista Nick Monohan se s rodinou přestěhuje do klidného „satelitního městečka“ pro bohaté, které se jmenuje Brány – podle toho, že je celé obehnané plotem s obří kovovou bránou. Vše vypadá idylicky: Dům je luxusní, sousedé milí, děti můžou chodit na prestižní školu… A kde by se v tak střeženém místě vzala kriminalita? Ale všechno je trochu jinak. Obyvatelé totiž ukrývají mnohá tajemství a málokdo je tím, kým se zdá. Nick jako nový šéf místní policie začne vyšetřovat zmizení stavitele, s nímž by podle záznamu bezpečnostní kamery mohla mít něco společného jeho nová sousedka Claire Radcliffová (Rhona Mitra). Málem totiž přejel její dceru Emily a lehce naboural přímo před jejím domem. Dál už záznam chybí. Claire si zkrátka nemohla pomoct, stavitel lehce krvácel a vůni krve prostě neodolala – je totiž upírka. A není sama, městečko je plné podivuhodných bytostí. Za branou žijí i vlkodlaci, sukuby, čarodějnice a další. Nickův syn Charlie se mezitím snaží začlenit mezi spolužáky a okouzlí ho spolužačka Andie. Její žárlivý přítel je však vlkodlak. Nickova manželka Sarah si hledá nové přátele a netuší, že ji čarodějnice ovlivňuje speciálním bylinkovým čajem. A když se najde mrtvola bývalého policejního šéfa s kulkou v hlavě, začne všechno vypadat  ještě mnohem podezřeleji a kriminální zápletky přibývají závratným tempem. Brána neslouží ani tak k tomu udržet cizí lidi venku – spíš drží obyvatele komunity uvnitř...

 

Zajímavosti:


Seriál vznikl v koprodukci stanice ABC a televizního studia FOX.

Natáčelo se ve Shreveportu v Luisianě.

 

V českém znění:

Jiří Dvořák - Frank Grillo (Nick Monohan),

Jana Mařasová - Marisol Nichols (Sarah Monohanová),

Radek Škvor - Travis Caldwell (Charlie Monohan),

Dana Černá - Rhona Mitra (Claire Radcliffová),

Zdeněk Hruška - Luke Mably (Dylan Radcliff),

Regina Řandová - Chandra West (Devon),

Kateřina Velebová - Janina Gavankar (Leigh Turnerová),

Petr Burian - Justin Miles (Marcus Jordan),

Pavlína Dytrtová - Skyler Samuels (Andie Batesová),

Postavy a obsazení:

Nick Monohan

(Frank Grillo)

Nový policejní šéf je neúnavný policista a oddaný otec. Bývalý detektiv musel odejít z Chicaga, protože zastřelil člověka. Ale ani jeden z předchozích drsných případů ho nepřipravil na to, co ho čeká v novém působišti. Usilovně se snaží zjistit, co místní komunita skrývá.

 

Frank Grillo

Je asi nejznámější díky roli Nicka Savrinna v první sérii Útěku z vězení. Je italského původu, narodil se roku 1963. Celý život se věnuje atletice, objevil se i v časopisech Men's Workout a Exercise & Health. Z jeho ostatních rolí stojí za zmínku filmy Minority Report, Hrdost a sláva a seriály Zákon a pořádek, Policejní okrsek, Policejní odznak nebo Vražedný souboj.

 


Charlie Monohan

(Travis Caldwell)

Nickův syn Charlie se na stěhování zrovna netěšil, snaží se ale zapadnout mezi místní středoškoláky. Netuší, jak jsou někteří nebezpeční. Vlkodlaky by nečekal. A Bret Crezski, jeden z nich, je na něj extrémně naštvaný, protože se Charlie pokouší o jeho přítelkyni Andie.

 

Trevis Caldwell

Trevis Caldwell se narodil roku 1989 v Arizoně a má za sebou jen několik epizodních televizních rolí, například v seriálu Famílie nebo Profesionálky.


 


 

 

Sarah Monohanová

(Marisol Nicholsová)

Nickova manželka se věnuje domácnosti. Je optimistická a snaží se skamarádit se sousedy. Padne ale do rukou čarodějky Devon, která prodává bylinky. Její speciální čaj má neblahé účinky.

 

Marisol Nicholsová

Její otec byl maďarsko-rumunského původu, matka mexicko-španělského. Má za sebou výrazné role v seriálech 24 hodin, Po právu a Slepá justice. Její chiropraktik ji přivedl ke scientologii. V roce 2008 si vzala filmového režiséra Tarona Lextona a mají dceru Rain Indiu.

 

 
 


Claire Radcliffová

(Rhona Mitra)

Claire Radcliffová je upírka a žena Dylana Radcliffa, který ji kdysi nakazil krvelačností. Společně adoptovali dceru Emily, jejíž rodiče Claire před osmi lety zabila. Claire těžko skrývá upírské sklony, má neodolatelné nutkání pít lidskou krev a občas někoho omylem zabije.

 

Rhona Mitraová

Anglická herečka, modelka a zpěvačka Rhona Natasha Mitra se narodila 9. srpna 1976 v Londýně a exotický vzhled má možná po rodičích. Její otec byl indicko-anglického původu a matka Irka. Rozvedli se, když jí bylo osm, a poslali ji do internátní katolické školy, odkud byla vyhozena pro špatné chování. O moc lépe si nevedla ani v té další. Hrála v několika britských seriálech a poprvé na sebe výrazněji upozornila v roce 1998, který strávila na veletržních předváděčkách v kostýmu Lary Croft, hrdinky populární série videoher Tomb Raider. Kvůli věrohodnému ztělesnění postavy podstoupila plastickou operaci prsou. Zahrála si ve filmech Beowulf, Sejměte Cartera, Život Davida Galea, Underworld: Vzpoura Lycanů nebo Stolen. Viděli jsme ji v úspěšných seriálech Plastická chirurgie, s. r. o, a Kauzy z Bostonu.
 


 

 

 

Andie Batesová

 

(Skyler Samuelsová)

 

Charlieho spolužačka, Brettova přítelkyně, jedničkářka a nesmírně populární dívka. Trpí ale podivnou vyrážkou a hodná čarodějka Peg odhalí, že nebude z matčiny strany tak úplně člověk, ale sukuba.

 

 

 

 

 

Za branou epizody

1.

Pilot

Lynn si přizná, že má pravdu, ale není schopná udělat krok dopředu. Když přijde nečekaně domů a překvapí Shelly s Nickem, pohádají se a Nick se odstěhuje. O pár dnů později zjistí, Jason, jedenáctiletý syn Shelly, že Nick není jen kamarád, a nelíbí se mu to. Shelly se hned s Nickem rozejde... 

2.

Proti vůli

Lily s Rufusem odjeli do Bostonu pátrat po synovi, ale Lily i do telefonu Sereně opakuje, že mezi nimi nic není. 

3.

Vloupání

V Bránách dojde k několika vloupáním. Mezi ukradenými předměty byla i skříňka policistky Leigh, která bez ní nemůže žít. Co se v ní skrývá? 

4.

Jsem zrůda

V lese za Bránami dojde ke krvavému konfliktu. Nick to nehodlá nechat jen tak. Dozví se Andie konečně pravdu o svém původu? 

5.

Dvojí život

Marcus pátrá po své milé, která záhadně zmizela. Ví snad něco Nick, který se pokouší vyšetřování mařit? 

6.

Kdo má právo trestat?

Nick vyšetřuje vraždu ženy, která má na krku stopy po kousnutí upíra. I upíři tuto vraždu vyšetřují, protože zabít uvnitř Bran je zakázáno pod trestem smrti. 

7.

Špína

Nick se snaží najít na Buckelyho nějakou špínu, aby nemohl vydírat. Zjistí, že smrt jeho společníka nebyla nehoda, ale vražda. Kdo ji však spáchal? 

8.

Jako psi

Simon byl v noci napaden a zbit do bezvědomí. Vlkodlaci si myslí, že to udělali upíři, ale Nick zjistí, že pravda je jinde. 

9.

Krize identity

Do Bran přijede agentka FBI a hledá Roberta, který je prý stíhán za podvod. Po prohlídce domu je Nickovi jasné, že Robert je upír, který zajišťuje jiným svého druhu změny totožnosti. 

10.

Ztracená holčička

Upíři si vyřizují účty - Christian unese dceru Claire a Dylana. Těm nezbývá, než požádat o pomoc šerifa. Jenže při vyšetřování vyjde najevo hrůzné tajemství. 

11.

Vidiny

Šerifa Nicka trápí zlé sny a také ho začnou pronásledovat vidiny Teresy, která kvůli němu zemřela. Její duch se pokouší zničit celou jeho rodinu, aby ho tak přinutila přiznat se k temnému tajemství. 

12.

I upíři umírají

Frank se rozhodne, že se nechá od své upírské lásky přeměnit v upíra, aby s ní mohl být věčně. Jeho rozhodnutí ale narušuje rovnováhu mezi upíry a vlkodlaky a zamilovaný pár se ocitá ve smrtelném nebezpečí. 

13.

Stěhování

Charlie uteče s Andie do lesa, netuší však, že Brett tajně naředil její lék. Takže když jsou spolu, Andie vysaje z Charlieho sílu a ten je na pokraji smrti. Devon se nabídne, že ho oživí.